28 Φεβρουαρίου 2017

Μαλακά μπισκότα με βρώμη, φουντούκια, ταχίνι και κράνμπερις (Χωρίς Ζάχαρη)






Το τριήμερό μου ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και ως γνωστόν επειδή η καλή μέρα απ΄το πρωί φαίνεται, συνεχίστηκε εξίσου υπέροχα ως το τελευταίο του δευτερόλεπτο. Αν σκεφτείς ότι πέρσι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας το πέρασα στο κρεβάτι άρρωστη, φέτος και μόνο που ήμουν καλά ήταν λόγος για να είμαι χαρούμενη! 

24 Φεβρουαρίου 2017

Πατάτες τηγανητές με αυγά






Θα μπορούσες να υποθέσεις, ότι τώρα σε δουλεύω. Άνετα! Ποιος θα έλεγε σε κάποιον άλλο: «Δώσε μου τη συνταγή σου για πατάτες με αυγά»? Κανείς. Γιατί οι πατάτες οι τηγανητές δεν είναι συνταγή. Είναι τεχνική.  Και μάλιστα, εμπειρικά το λέω, όσες διαφορετικές τεχνικές κι αν έχω δοκιμάσει στη ζωή μου, όλες μου άρεσαν εξίσου. 

20 Φεβρουαρίου 2017

Cupcakes με κομπόστα ροδάκινο και σοκολατένια βουτυρόκρεμα







Τεκέλα πόνγκο λοιπόν και τα μυαλά στα κάγκελα! Είμαστε ακόμα υπό την επήρεια του ενθουσιασμού από το χθεσινό αποκριάτικο πάρτι.  Οι Απόκριες μπορεί να γίνουν από πολύ τυπικές μέχρι πολύ ευρηματικές και δημιουργικές. Εξαρτάται τη διάθεση και το χρόνο που έχεις να αφιερώσεις στην αναζήτηση της μεγάλης ιδέας! Της τέλειας μεταμφίεσης!

13 Φεβρουαρίου 2017

Πράσα ογκρατέν






Κάποιες φορές τα λόγια δεν ξεπετάγονται απ΄το μυαλό μου ορμητικά, υπό μορφή χιονοστιβάδας. Για την ακρίβεια δεν βγαίνουν ούτε σπρώχνοντας. Όπως και να το κάνεις είναι άχαρο να γράφει κανείς σε μια οθόνη. Ναι μεν ξέρω, ότι έχω αποδέκτες όλους εσάς που με διαβάζετε, αλλά από την άλλη είναι σαν να μιλάω μόνη μου στο βρόντο αφού λείπει ο διάλογος ή ακόμα καλύτερα, ο αντίλογος. 

6 Φεβρουαρίου 2017

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καπνιστή πέστροφα





Αναπολώ τα Κυριακάτικα απογεύματα που άρπαζα ένα κρουασάν Molto από το ντουλάπι –ποιος νοιαζόταν τότε για τα συντηριτικά- κι ένα χιλιάρικο απ΄το πορτοφόλι του πατέρα μου –οκ, τις δραχμές τις βλέπω να ξανάρχονται....- και κατηφόριζα το δρόμο προς την παραλιακή καφετέρια για να συναντήσω τους φίλους μου.