25 Απριλίου 2016

Γαύρος μαρινάτος βήμα - βήμα





Είναι από αυτές τις συνταγές που δεν αρκεί να σου πει κάποιος απλά τη διαδικασία. Πρέπει και να την  δεις με τα μάτια σου. Μερικές συνταγές όπως και να το κάνεις χρειάζονται φωτογραφίες  βήμα – βήμα που βοηθούν στην κατανόηση αλλά και μερικά πολύ χρήσιμα tips. Γιατί πως να περιγράψεις ξεκοκάλισμα ψαριού με τα λόγια μόνο, αν δεν το δείξεις κιόλας? 

14 Απριλίου 2016

Κροκετάκια τυριού






Όταν θέλω να ξεκουραστώ περνάω κάποιες ώρες χαζεύοντας στο διαδίκτυο συνταγές ξενόφερτες, πρωτότυπες με ιδιαίτερα υλικά και περίεργες τεχνικές. Μετά όμως από κάποια στιγμή μπουχτίζω κυριολεκτικά και σαν να μου έρχεται η επιφοίτηση σκέφτομαι πως δεν υπάρχει τίποτα σαν το παραδοσιακό, το απλό και κυρίως το Μεσογειακό, όπως είναι η δική μας διατροφή εδώ και αιώνες. Έτσι καταλήγω να ξεφυλλίζω βιβλία μαγειρικής που έχω αποκτήσει από τη μητέρα μου, με απλές και γνωστές συνταγές αλλά απόλυτα επιτυχημένες. Με φαγητά δηλαδή  από αυτά που φτιάχνουμε καθημερινά στα σπίτια μας. 

11 Απριλίου 2016

Κέιλ τσιπς | Kale chips



 



Όπως συμβαίνει πάντα, η κάθε εποχή έχει τις μόδες της, που πολλές φορές γίνονται  εμμονές, οι οποίες έρχονται και φεύγουν φέρνοντας μαζί τους είτε ανούσιες και βλακώδεις συνήθειες, είτε εκπληκτικές ανακαλύψεις και τάσεις  που ήρθαν τελικά για να μείνουν. 

7 Απριλίου 2016

Σοκολατένια τούρτα με φράουλες







Πέντε χρόνια πριν όταν μου είπε ο γυναικολόγος μου να κλείσουμε ραντεβού για να γεννήσω στις 9 Απριλίου του είπα χωρίς δεύτερη σκέψη «Δεν γίνεται να το κάνουμε στις 7 που έχω και γενέθλια»? Έτσι κι έγινε! Η Μικρή μου γεννήθηκε πριν 5 χρόνια την ίδια μέρα που γεννήθηκα κι εγώ πριν πολλά περισσότερα! Ε όχι καλέ, δεν τα κρύβω! Αν με ρωτήσετε ευθέως, τα λέω και τα χαίρομαι τα χρόνια μου, γιατί έτσι πρέπει. Ευλογία το ότι ζούμε όλοι, είμαστε υγιείς –με τα όποια προβλήματα- και χαιρόμαστε την κάθε μέρα που ξημερώνει.