9 Ιουλίου 2010

Τονομακαρονάδα η εργένικη

        
Για τους εργένηδες όλου του κόσμου!

         Υπάρχουν 4 κατηγορίες εργένηδων όσον αφορά στην μαγειρική. Ο εργένης του delivery, ο εργένης της κονσέρβας, ο εργένης που το παλεύει και ο εργένης που μεγαλουργεί. 

 

         Η πρώτη κατηγορία ανδρών δεν ξέρει σε τι εξυπηρετεί το δωμάτιο του σπιτιού που ονομάζεται κουζίνα. Χαμένα τετραγωνικά, χαμένος χρόνος. Δεν ξέρουν να βράζουν ούτε νερό! Αγνοούν τη λειτουργία της ηλεκτρικής κουζίνας, στο ψυγείο τους βρίσκονται μόνο μπύρες και βότκα, ενώ ο νεροχύτης είναι η μαύρη τρύπα του σπιτιού! Αντί τροφίμων μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας, διαθέτουν έναν μακρύ κατάλογο από deliverάδικα από τα οποία τροφοδοτούνται, όταν φυσικά δεν πάνε σε εστιατόρια ή fast food, για να καλύψουν την βιολογική ανάγκη της σίτισης.



         Ο εργένης της κονσέρβας είναι ένα σκαλί ποιο πάνω στην πυραμίδα της διατροφής. Σ΄ αυτή την κατηγορία ανήκουν άνδρες που θα κάνουν τον κόπο μία στις τόσες ν’ ανοίξουν μια κονσέρβα από ντολμαδάκια γιαλαντζί, έστω κι αν τα φάνε μέσα από το κονσερβοκούτι ώστε ν΄ αποφύγουν τα περιττά πλυσίματα. Θα πάνε στο super market και μαζί με τον αφρό ξυρίσματος, θα πετάξουν μέσα στο καλάθι και κανά δυό κονσέρβες τόνου, κανά σκουμπρί καπνιστό, άντε και στο τσακίρ κέφι καμιά κατεψυγμένη πίτσα…. να βρίσκεται!




         Στην τρίτη κατηγορία βρίσκονται οι άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερο απ΄ όλους την βοήθεια και την υποστήριξή μας γιατί έχουν την πρόθεση να μάθουν. Είναι οι άνδρες που ζουν μόνοι και το παλεύουν. Έχουν την ανησυχία να μάθουν 4-5 βασικά φαγητά. Ναι, διαθέτουν κι αυτοί κονσέρβες, αλλά θα βρούμε στην κουζίνα τους και μερικά πακέτα μακαρόνια, ρύζι, καμιά ντομάτα στο ψυγείο, κανένα φιλετάκι κοτόπουλο πανέ και φυσικά φρούτα. Είναι ποιο υποψιασμένοι από τους προηγούμενους σε θέματα διαβίωσης. Δεν βάζουν όλα τα ρούχα μαζί στο πλυντήριο ρούχων, αλλά τα χωρίζουν ανά χρώματα. Το ψυγείο δεν το χρησιμοποιούν σαν ντουλάπι για να αποθηκεύουν τα άπλυτα πιάτα έτσι ώστε να μην μυρίζουν και να παρατείνουν τον χρόνο πλυσίματος και τέλος είναι αυτοί που δεν συμπεριλαμβάνουν τα τενεκεδάκια μπύρας και τα κουτιά πίτσας ως μέρος της διακόσμησης του σπιτιού!!


         Υπάρχει όμως και η εξαίρεση στον κανόνα! Οι λίγοι, δυσεύρετοι εργένηδες που έχουν αναγάγει την μαγειρική σε επιστήμη! Αυτοί σας πληροφορώ γνωρίζουν την μαγειρική τέχνη καλύτερα από πολλές γυναίκες! Μαγειρεύουν επειδή το γουστάρουν, για να ευχαριστήσουν φίλους και σύντροφο. Μαγειρεύουν κυρίως gourmet, γνωρίζουν με τι κρασί να συνδυάσουν το εκάστοτε φαγητό, αγοράζουν ψαγμένα προϊόντα από super market και delicatessen και πειραματίζονται συνεχώς! Σ΄ αυτούς τους ανθρώπους απλά υποκλίνομαι!




        Σήμερα ωστόσο θα δώσω μια εύκολη συνταγή που σκοπό έχει περισσότερο να βοηθήσει τους κυρίους που βρίσκονται στην τρίτη κατηγορία. Αυτούς που έχουν τη θέληση να μάθουν πέντε βασικά πράγματα γιατί βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια και θέλουν κάτι γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο που να αποτελείται από υλικά που ήδη διαθέτουν στο σπίτι τους! Σ΄ αυτούς λοιπόν αφιερώνω την δικιά μου τονομακαρονάδα και προτρέπω ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσουν! Μπορεί τα υλικά να φαίνονται δύσκολο στο να συνδυαστούν, αλλά το αποτέλεσμα θα ανταμείψει όσους την επιχειρήσουν, πιστέψτε με!!

ΤΟΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ Η ΕΡΓΕΝΙΚΗ

Υλικά για 1 φυσικά μερίδα (είπαμε, σε εργένηδες αναφέρομαι!!)

1) 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι λιωμένο)
2) 1 κονσέρβα τόνου λαδιού (προτείνω πικάντικη σε όσους αρέσουν οι καυτερές γεύσεις)
3) 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4) Μισό κουτάλι σούπας πάπρικα γλυκιά
5) 1 κουτάλι σούπας γεμάτο θυμάρι ξερό
6) Λίγο πιπέρι
7) ¼ κιλού (ή έστω όσα πιάσει το χέρι σας) μακαρόνια spaghetti No 6
8) Αλάτι
9) 2 και ½ γεμάτες κουταλιές σούπας μαγιονέζα
10) Το χυμό ενός μικρού λεμονιού


Εκτέλεση:

        Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ανοίγουμε την κονσέρβα και την στραγγίζουμε από το λάδι της, το οποίο πετάμε. Θρυμματίζουμε τον τόνο και βάζουμε μες την κονσέρβα το χυμό του λεμονιού.

         Κατόπιν προσθέτουμε στο τηγάνι τον τόνο, το θυμάρι, την πάπρικα, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.

         Κατά τη διάρκεια που ετοιμάζουμε τον τόνο, βράζουμε τα μακαρόνια. Μόλις είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τον τόνο το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Τα ανακατεύουμε ελάχιστα και στη συνέχεια προσθέτουμε και την μαγιονέζα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να πάει παντού και να ενωθούν τα υλικά.

Καλή σας επιτυχία αγόρια!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10