6 Ιουλίου 2010

Μιλ φειγ εύκολο

         


Το μιλ φειγ είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά, αν και δεν περιέχει σοκολάτα! Παρ΄όλα αυτά, δεν πρόκειται για την αφθεντική συνταγή, αφού ούτε κρέμα πατισερί έχει, ούτε ψήνω εγώ τη σφολιάτα. Είναι μια πιο γρήγορη εκδοχή (μια ψευτοσυνταγή θα έλεγα) του κλασσικού γλυκού με τα πολλά επίπεδα κρέμας και σφολιάτας, αλλά πολύ νόστιμο σε γεύση.  Χρησιμοποιώ έτοιμα σφολιατίνια και φτιάχνω μια απλή κρέμα κατσαρόλας με γεύση βανίλια! Είναι ένα ευπαρουσίαστο και εντυπωσιακό γλυκό που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει.



        Προτείνω να το φτιάξετε αλλά προσέξτε! Μην το αφήσετε για πολύ στο ψυγείο! Καλό είναι να καταναλωθεί την ίδια μέρα το μεσημέρι (εάν το έχετε φτιάξει το πρωί), γιατί τα σφολιατίνια μαλακώνουν! Είναι ένα γλυκό δηλαδή που τρώγεται φρέσκο με αφράτη ακόμα την κρέμα και τραγανή τη σφολιάτα, λίγες μόνον ώρες μετά την παρασκευή του



ΜΙΛ ΦΕΙΓ ΕΥΚΟΛΟ


Υλικά για ένα τσέρκι ή πιρέξ διαστάσεων 28Χ20:



1) 3 πακέτα σφολιατίνια από το σούπερ μάρκετ (σύνολο 600 γραμ.)
2) 1 λίτρο γάλα φρέσκο
3) 85 γραμμάρια κορν φλάουρ
4) 2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5) 170 γραμμάρια ζάχαρη
6) 250 γραμμαρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
7) 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
8) ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
9) κανέλα για το σερβίρισμα




Μέθοδος:

            Αρχικά τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα το τσέρκι διαστάσεων 28Χ20 εκατοστών. Ανοίγουμε τις συσκευασίες με τα σφολιατίνια και κρατάμε στην άκρη 5-6 σφολιατίνια γιατί θα μας χρειαστούν στην διακόσμηση του γλυκού. 

Αρχίζουμε την διαδικασία του μιλ φέιγ:


       Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το γάλα και το κορν φλάουρ  και δένουμε την κρέμα ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη συνεχώς μέχρι να πήξει. Διατηρούμε τη θερμοκρασία της ηλεκτρικής μας κουζίνας στο μέτριο έτσι ώστε να μην μας πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας η κρέμα όση ώρα την βράζουμε και επίσης δεν σταματάμε καθόλου να την ανακατεύουμε καθ΄όλη την διάρκεια. 

         Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά

         Στρώνουμε στον πάτο της πιατέλας μια στρώση από σφολιατίνια. Ρίχνουμε πάνω τους την μισή κρέμα που φτιάξαμε και συνεχίζουμε στρώνοντας άλλη μια στρώση από σφολιατίνια πάνω στην κρέμα. Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Συνεχίζουμε στρώνοντας την τελευταία στρώση με σφολιατίνια.  

 
 
       Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, την οποία απλώνουμε πάνω από την τρίτη στρώση με τα σφολιατίνια μας. 

      
        Τοποθετούμε το γλυκό για 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει λίγο η κρέμα και να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται το γλυκό όμορφα. 

         Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και με προσοχή αφαιρούμε το τσέρκι χαράσσοντας το γλυκό περιμετρικά με το μαχαίρι. Τρίβουμε πάνω στην επιφάνεια του γλυκού με τα χέρια μας τα σφολιατίνια που είχαμε εξ΄αρχής κρατήσει γι΄αυτό το σκοπό. 




Πασπαλίζουμε το γλυκό με αρκετή ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε!! 

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!   



3 σχόλια:

  1. teleio!!!! anamesa stis stroseis tora poy kalokairiase tou paei teleia kai kommatakia fraoulas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τι μέγεθος περίπου είναι το πυρέξ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Χρυσαυγή ταλαντούχα! Είχα μπανίσει αυτή τη MILLE FEUILLE πριν λίγο καιρό που εξερευνούσα το blog σου και είχα αγοράσει τα υλικά (βασικά τα σφολιατίνια-τα άλλα τα είχα) για να την φτιάξω κάποια στιγμή. Τελικά προχτές είχαν έρθει κάτι φίλοι και την έφτιαξα στο τσακ μπαμ! Την άφησα και λίγο στο ψυγείο να δέσει και έγινε μούρλια!!! Άσε που έχω ακριβώς το ίδιο πυρέξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

πήγαινε στην κορυφή! 01 09 10